Het met de camera vastleggen van "het" moment is de eerste stap in maken van een mooie foto. De volgende stap is het bewerken van de foto. Over dit onderdeel van de fotografie bestaan een hoop misverstanden, elke foto wordt bewerkt. De vraag is alleen door wie. Als er met een camera of telefoon een foto wordt gemaakt wordt deze door de software van de camera of telefoon bewerkt tot een jpeg. Deze ingebouwde software is daar zelfs heel goed in maar omdat elke foto anders is vind ik het beter om elke foto zelf te beoordelen en aan te passen. Ook hier zijn weer programma's voor om met een enkele klik alle foto's te bewerken. Zelf kies ik hier niet voor. Ik bewerk en beoordeel elke foto afzondelijk, dat kost meer tijd maar in het eindresultaat is dat het waard.

Het verschil tussen een onbewerkte en bewerkte foto.


De foto hierboven is een voorbeeld van een foto zo uit de camera en een bewerkte foto. Bij het bewerken van een foto of photoshoppen zoals het ook genoemd wordt hoef je niet gelijk te denken aan het slanker maken van benen of het bewerken van gezichten waardoor ze bijna onherkenbaar zijn geworden maar aan het hier en daar iets oplichten of juist donkerder maken, de uitsneden iets aanpassen of het contrast iets verhogen of verlagen. Uiteindelijk is het doel van het bewerken de foto mooier maken en niet om te veranderen.

Foto galerij.

Achter een beveiligd gedeelte vind u uw foto overzicht

Foto in HD kwalitijd.

De foto's in orginele grote in HD kwaliteit kunt u vanaf hier downloaden

Als de foto's verwerkt zijn worden ze op een afgeschermd gedeelte van de website geplaatst waar vandaan u ze kunt downloaden en er naar eigen behoefte afdrukken van kunt laten maken. Omdat ik niet werk met een vast aantal foto's voor een bepaalde prijs worden hier alle door mij goed bevonden foto's geplaatst zodat u daar de beschikking over heeft. Vanzelfsprekend kan ik u hierbij ook helpen en ook hulp bij het maken van een trouwfotoboek is bespreekbaar.